لیست اخبار

1400/08/08 - وبینار نقش زنان در پرورش شتر

نقش زنان در پرورش شتر

26 10 2021 21:02

کد خبر : 10059527

تعداد بازدید : 18

1400/08/08

انجمن ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی با همکاری مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران وبینار " نقش زنان در پرورش شتر " با سخنرانی آقای پروفسور دکتر عبدالرازق کاکار و مدیرجلسه سرکار خانم دکترمنیژه مقصودی - دانشیار دانشگاه تهران و مدیر کارگروه مطالعات عشایری و زنان در مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران -در تاریخ شنبه 8 آبان ماه 1400 ساعت 21 برگزار کرد.

لینک جلسه:

https://hkust.zoom.us/j/95684247286?pwd=dGI1NURpcTIKbG5LMEtYeHJEenBLQT09

 

ID: 95684247286

Password: 12345

گزارش این وبینار در ذیل پوستر قابل مشاهده است.

 

گزارش وبینار نقش بانوان درپرورش شتر

وبینارنقش بانوان در پرورش شتر به همت گروه توانمندسازی و کارآفرینی انجمن با مشارکت مرکز مطالعات و تحقیقات زنان در روز شنبه  هشتم آبان ماه 1400 در بستر مجازی زوم برگزار گردید.

در مقدمه این نشست خانم دکتر منیژه مقصودی که دبیری این نشست را برعهده داشت ضمن معرفی پروفسور عبدالرازق کاکار مطالبی پیرامون حوزه فعالیت های ایشان بیان کرد. وی بیان داشت که این استاد دانشگاه دارای دکترای علوم دامی است واغلب مطالعات و تحقیقات شان بر ویژگی های شتر جماز به عنوان حیوانی با پتانسیل بالقوه‌ی شیردهی متمرکز بوده است. وی افزود" ایشان بیش از ۲۰ سال تجربه عملی کار با شترها را به شیوه‌های ممکن و گوناگون دارد و از سال ۲۰۱۴ به تنهایی با یک شرکت لبنیات شتر فعالیت می‌کند و در اولین کارخانه لبنیات تجاری شتر جهان، یعنی "العین" واقع در ابوظبی امارات متحده مشغول به کار می باشد.

دکتر کاکار در ابتدای سخنانش گفت "در جهان‌بینی من، شتر یک الگوی بیولوژیکی جادویی است که با گرم شدن زمین کنار می‌آید و در عین حال، شیر و گوشتی تولید می‌کند که سلامتی ما را تضمین می‌نماید. من با ویژگی‌های محصولات لبنی شتر، اهداف پرورش آن، نیازهای تغذیه‌ای، پرورش بچه شتر، محل سکونت، برنامه ریزی برای آینده، بازاریابی شیر شتر و مدیریت سودآوری مزرعه و غیره آشنا هستم. همچنین، برای ایجاد و توسعه کارخانه‌های محصولات لبنی پیشرفته‌ی شتر در سطح جهانی، مشاوره می دهم."

در ادامه نشست این استاد پاکستانی برای همکاری با گروهی از متخصصان اعلان آمادگی کرده و  افزود وی  می تواند با هدف توانمندسازی جوامع محروم بویژه بانوان خانه دار همکاری علمی کند. وی خاطرنشان کرد" همکاری در این زمینه از جمله اقداماتی است که منجر به کارآفرینی زنان خانه دار و رونق اقتصادی شده و مداخله ای بشر دوستانه است." وی مواردی که باید در پرورش شتر مد نظر قرار گیرد بدین شرح برشمرد: تغذیه اولیه، سود آوری و موفقیت اقتصادی، امور بهداشت و درمان، نحوه همکاری با مراکز درمانی، چگونگی مساعدت به مراکز آموزشی و مهارت افزایی کارگران و زنان خانه دار و تشویق آنان به تحصیل در رشته علوم دامی در دانشگاه.

در ادامه این وبینار آموزشی و متفاوت، پروفسور کاکار  به تشرح مراحل مختلف پرورش شتر و بازگویی نقش زنان خانه دار در این شوه دامداری پرداخت و به پرسش های مخاطبان پاسخ داد. گفتنی است در این وبینار پژوهشگرانی از پاکستان حضور داشتند و نقطه نظراتی در باره پرورش شتر بیان داشتند. همچنین در این وبینار چند تن از اساتید صاحب تجربه و مجری پروژه های پرورش شتر از دانشگاه علامه سبزواری و دانشگاه زاهدان حضور داشتند.