وبینار اهمیت تحصیل مهارتهای گفت و گو در پایداری روابط زوج های جوان و تاب آوری - مركز مطالعات زنان و خانواده cws
1401/02/21
گزارش برگزاری وبینار آموزشی مهارتهای زندگی
مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران با همکاری انجمن ترویج مسئولیتپذیری اجتماعی وبینار آموزشی «اهمیت تحصیل مهارت گفت و گو در پایداری روابط زوجهای جوان و تابآوری» را در تاریخ 21 اردیبهشت 1401 برگزار کرد.
در ابتدای وبینار، دکتر محمد مهدی فتوره چی(دبیر نشست) بیان داشت:" رویکرد جدید مرکز مطالعات زنان و خانواده دانشگاه تهران بر نقش و جایگاه زن در خانواده، حفظ کیان این نهاد مقدس و ارائه آموزه هایی با هدف تحکیم پیوندها و تشویق به ازدواج و فرزندآوری تاکید ویژه دارد. مدیر گروه رسانه های نوین و خانواده مرکز ابراز امیدواری کرد که متعاقب این نشست، کارگاه های آموزشی مهارت های زندگی برنامه ریزی و اجراء گردد و هفته سلامت بهانه ای باشد برای بازاندیشی در برنامه های اجراء شده از سوی نهادهای متولی و فرصتی برای پرداختن به مهارت های زندگی و از جمله گفتگوی زوجین در خانواده.
در این وبینار دکتر محمد رضا ایمانی، روانشناس و مدرس دورههای مهارت زندگی به طرح موضوع رابطه بین افکار، احساس و رفتار در برقراری و شکلگیری یک رابطه تعاملی و همچنین شدت گرفتن هر یک بر دیگری پرداخت و در ادامه جنبههای ارتباطی از جمله ارتباط با خود، ارتباط با خانواده و ارتباط با دیگران را تشریح کرد. وی انواع مهارتهای ارتباطی را شامل مهارت شنیداری، مهارت کلامی، مهارت نوشتاری و زبان بدن و نیز عوامل ارتباط مؤثر و یک ارتباط نامؤثر را در ارتباط میان زوجین بیان کرد و مشکلات اصلی موجود در گفتوگوی زوجین را با نمونه و مصادیق رایج تشریح کرد.
این مدرس دانشگاه با بیان نمونههایی، رفتارهای پیوند دهنده و مخرب رابطه ی زوجین را مرور کرد و گفت: "همکاری کردن، اعتماد کردن، گوش دادن، مذاکره، احترام به یکدیگر، پذیرش و تشویق میتواند به پیوند و ارتباط بهتر زوجین منجر گردد."
در خاتمه تکنیکهای ارتباط موثر با دیگران و ویژگیهای ارتباط نامطلوب و همچنین تشریح تاب آوری و تحمل پذیری در مسیر زندگی زوجین مرور شد.
در پایان این وبینار از سوی سخنران به سوالات حضار پاسخ مقتضی داده شد.