لیست اخبار

وبینار خانواده و الفبای صمیمیت همسران

وبینار خانواده و الفبای صمیمیت همسران

29 11 2021 06:51

کد خبر : 10059414

تعداد بازدید : 61

1400/09/10

مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران وبیناری تحت عنوان " خانواده و الفبای صمیمیت همسران " با  سخنرانی استاد آقای مراد روشن بین (روانشناس ، مددکار اجتماعی و مدرس دانشگاه) و مدیرجلسه آقای دکترمحمد مهدی فتوره چی - مدیرکار گروه رسانه های نوین و خانواده مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران - در تاریخ چهارشنبه 10 آذرماه 1400 ساعت 12:30 لغایت 14 به آدرس وبیناری : http://vroom.ut.ac.ir/res برگزار کرد.

 

گزارش این وبینار در ذیل پوستر قابل مشاهده است.

گزارش وبینار "خانواده و الفبای صمیمیت همسران"

بیست و دومین وبینار مرکز مطالعات و تحقیقات زنان با عنوان "خانواده و الفبای صمیمیت همسران" دهم آذر1400 با ارائه مراد روشن، روانشناس  و مدرس دانشگاه برگزار گردید.

در ابتدای این نشست مجازی، دکتر محمد مهدی فتوره چی(دبیر نشست) گفت:" متاسفانه امروزه صمیمیت و رغبت به گفتگو که موجب رفع سوء تفاهم ها و تقویت روابط عاطفی زوجین است اغلب نادیده انگاشته می شود؛ بگونه ای که در طی ده سال گذشته بواسطه ورود و گسترش فناوری های نوین ارتباطی بویژه شبکه های اجتماعی مدت زمان گفتگو در خانواده از 2 ساعت به 20 دقیقه کاهش یافته است." وی اضافه کرد:" تعداد کلمات تبادل شده در طی این ده سال(1389تا 1399) از 1500 کلمه به 500 کلمه تنزل پیدا کرده است. همچنین کاهش زمان گفتگو منجر به افسردگی، دلسردی،  بی اعتمادی، خیانت جنسی ، طلاق عاطفی و نهایتا طلاق قطعی می گردد." مدیر رسانه های نوین و خانواده مرکز در ادامه بیان داشت:" استرنبرگ سه ویژگی جذابیت(هوس)، تعهد و صمیمیت را اضلاع  مثلث عشق بر شمرده و  صمیمت نیازی اساسی در برقراری ارتباطات انسانی به شمار آمده، موجب درک مشترک زوجین شده و کلید حل اختلافات و مسائل همسران است. " سپس دبیر نشست برخی از مهم ترین موانع فردی ایجاد صمیمت را بر شمرد.

آقای مراد روشن بین در ابتدای سخنانش خاطرنشان کرد که صمیمیت با شاخصه هایی چون نزدیکی، پیوند، و یکی شدن با معشوق قابل تشخیص است . این روانشناس بالینی ده مورد از شاخصه ها و الفبای  صمیمیت  را بدین شرح بر شمرد:

 ۱- اشتیاق برای خوشحال کردن معشوق؛

 ۲- تجربه و احساس خوشحالی و خوشبختی کردن با معشوق؛

 ۳- حفظ حرمت و رعایت احترام معشوق؛

 ۴- اطمینان خاطر داشتن به معشوق در زمان احتیاج و کمک؛

 ۵- درک کامل معشوق؛

 ۶- به شراکت گذاشتن احساسات و دارایی‌های خود با معشوق؛

 ۷- دریافت حمایت روحی و روانی از معشوق؛

۸- حمایت روحی و روانی معشوق؛

 ۹ - نداشتن سر و راز با معشوق؛

۱۰- ارج نهادن و گرامی داشتن حضور معشوق در زندگی خود

این روانشناس با سابقه در ادامه اظهاراتش افزود:" زن مظهر محبت، عشق و عاطفه و محتاج دوست داشته شدن است و نگاه مهربانانه زن می تواند موجب ایجاد و یا افزایش انگیزه فعالیت اجتماعی و اقتصادی در مرد شود." وی در خاتمه ضمن اشاره به حدیث شریفی از امام صادق ع ( هر چه ایمان فرد بیشتر باشد علاقه و محبت وی به همسرش بیشتر است) خاطرنشان کرد:" محبت مسیری دو طرفه در روابط زوجین است و حتی روابط جنسی هم می بایست بعدی الهی داشته باشد و درسطح یک رابطه فیزیکی لذت جویانه تعبیر نشود." این مدرس دانشگاه در پایان سخنانش افزود:" لازمه ایجاد صمیمیت خودشناسی و شناخت روحیات و علائق و خصلت های همسر است و طرح مسائل و مشکلات محیط کار به کیفیت رابطه ها صدمه می زند."