لیست اخبار

1391/11/09 - برگزاری همایش ملی اندیشه راهبردی زن در خانواده

برگزاری همایش ملی اندیشه راهبردی زن در خانواده

15 07 2014 20:24

کد خبر : 10057694

تعداد بازدید : 61

1391/11/09

مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران با همکاری مرکز امور زنان و خانواده دفتر ریاست جمهوری، روز سه شنبه نهم بهمن ماه 1391 همایشی با حضور صاحب نظران ،اندیشمندان و محققان حوزه مطالعات زنان برگزار نمود. این همایش که با عنوان "همایش ملی اندیشه راهبردی زن در خانواده" برگزار گردید، در سه سطح سخنرانی علمی، میز گرد تخصصی و ارائه مقاله های برگزیدهء پژوهشی از ساعت هشت و سی دقیقه صبح تا پنج و نیم عصردر تالار شیخمرتضی انصاری واقع دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران انجام شد.

پس از حضور موعوین در محل همایش، با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید همایش آغاز گردید و سپس سرکار خانم دکتر فرهمندپور، دبیرمحترم همایش و ریاست محترم مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران گزارشی تفصیلی پیرامون مقالات ارسال شده به دفتر همایش و فرایند پذیرش مقاله ها ارائه داد. ایشان اظهار داشتند که مقالات جامعه شناسی، روانشناسی و علوم تربیتی بیشترین تعداد مقالات را تشکیل می داد و اقتصاد، فلسفه و ادبیات در رتبه دومقرار داشت. همچنین تعداد مقالات ارسال شده توسط خانمها 160 و مقالات ارسال شده توسط آقایان 92 عدد بوده است. براساس گزارش خانم دکتر فرهمند پور سطح علمی نویسندگان مقالات غالبا دکتری و کارشناسی ارشد بوده است.  

سپس سرکار خانم مجتهدزاده، مشاورمحترم رئیس جمهور و رئیس مرکز امور زنان و خانواده دفتر ریاست جمهوری سخنرانی کردند و گزارشی درمورد عملکرد مرکز امور زنان و خانواده دفتر ریاست جمهوری ارائه دادند. ایشان با اشاره به اینکه تفکیک سبک زندگی از اعتقادات و دین یا همان سکولاریزه کردن زندگی مهمترین برنامه نظام سلطه است گفتند: حد اقل برای حفظ هویت خود باید روش مناسب با اعتقاداتمان را ارائه دهیم.  

جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتررشاد، ریاست محترم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی سخنران بعدی همایش بودند. ایشان نیز به توضیح سبک زندگی اسلامی پرداختند و گفتند که سبک زندگی به معنای واقعی آن تحقق عینی اسلام با همه ابعاد در عرصه حیات است. ایشان در پایان اضافه کردند که حوزه، دانشگاه و نظام ما به شدت در زمینه فقه اخلاق کوتاهی کرده است.   

از میان مقاله های ارائه شده به دفتر همایش، تعدادی جهت ارائه در این همایش ملی برگزیده شده بودند که اولین مقاله توسط جناب آقای دکتر شفیعی سروستانی، مدیر کل محترم خدمات رسانه ای مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما، با عنوان "رسانه ملی و تغییر سیاست جمعیتی و نظام جمهوری اسلامی ایران" ارائه گردید. ایشان با مقایسه سیاست های جمعیتی پیش و پس از انقلاب اسلامی ابراز داشتند که سیاست کنترل جمعیت پیش از انقلاب مطرح شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه تنظیم خانواده به حال تعطیل در آمد و در نتیجه سطح موالید کشور یک سیر فزاینده سریع را آغاز کرد. ایشان اضافه کردند که نظام اسلامی در اواخر دهه 60 و اوایل دهه هفتاد با توجه به رشد بالای جمعیت کشور و بر اساس دیدگاههای کارشناسی موجود سیاست تحدید موالید را در پیش گرفت.  ایشان در ادامه گفتند که از آغاز سال 1391 موضوع کاهش جمعیت کشور به دغدغه ای برای مدیران و مسوولان جمهوری اسلامی تبدیل شد و آنان را به تکاپو برای اصلاح سیاست جمعیتی کشور واداشت.   

سرکار خانم علاسوند نیز با ارائه مقاله ای با موضوع "هنجارشناسی سبک زندگی دینی، تبیین سه اصل محوری" پرداختند. ایشان گفتند که دست کم سه اصل محوری در این باره وجود دارد که هنجارهای متفاوتی در زندگی دیندارانه می آفریند: قناعت، پرهیز از مسیر لهوی در زندگی، باورداشت نظام حق و باطل.

مقاله ای پژوهشی و مشترک نیز توسط سرکار خانم دکتر صادقی و آقای غرفان منش با عنوان"تحلیل جامعه شناختی از ابعاد تاثیرات مدرن شدن بر تغییرات خانواده ایرانی" ارائه شد. جناب آقای عرفان منش تاثیرات مدرن شدن بر تغییرات خانواده ایرانی را به دو گروه عوامل خرد (همچون رشد فرد گرایی، طرز تفکر سودگرایانه ناشی از عقلانیت ابزاری) و عوامل کلان (همچون صنعتی شدن، گرایش به شهر نشینی) تقسیم کرد.    

پس از اقامه نماز و صرف نهار، راس ساعت 13.30 همایش به کار خود ادامه داد. سرکار خانم دکتر سودابه طاهری مقاله ای با عنوان "مروری بر وضعیت سلامت زنان در نظام جمهوری اسلامی ایران" ارائه دادند. ایشان در این مقاله اظهار داشتند که در سال 2003 شیوع اختلال روانی در زنان 26 درصد بوده که این آمار در مورد مردان 15 درصد بوده است. افسردگی شاخص ترین و مهمترین اختلال خلقی زنان شناخته میشود. ایشان در ادامه گفتند که اقدام به خودکشی در زنان بیشتر از مردان بوده لکن خودکشی های منجر به مرگ در مردان شیوع بیشتری دارد.

پس از ارائه مقالات میز گردی با حضور حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای زیبایی نژاد، رئیس محترم دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم، سرکار خانم دکتر بداغی، مشاور حقوقی رئیس جمهور، سرکار خانم دکتر میرخانی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، و اجرای جناب آقای دکتر کرمی برگزار شد. پس از میز گرد دو مقاله دیگر با عنوان های"بازشناخت جایگاه حریم و حجاب زن در معماری مسکونی ایران با تاکید بر الگوی زندگی اسلامی" و "بررسی نقش خانواده و سبک زندگی بر تاثیر رسانه های بیگانه در الگوسازی رفتارهای فرهنگی-اجتماعی در میان شهروندان زاهدانی" توسط آقایان موسوی و صاحب زاده ارائه شد.

در پایان نیز سرکار خانم دکتر سجادی مسئول محترم دبیرخانه دائمی همایش اندیشه راهبردی زن و خانواده نیز با جمع بندی موضوعات و مطالب عنوان شده از دست اندر کاران و همه کسانی که به نوعی با این همایش همکاری کردند تشکر و قدر دانی کرد.

سپس به هریک از ارائه کنندگان مقاله در همایش لوح تقدیر و جوایزی اهدا گردید. همچنین سرکار خانم فرهمند پور، دبیر همایش و رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران نیز بخاطر تلاشهای فراوان جهت برگزاری همایش لوح تقدیری از سوی دفتر ریاست جمهوری دریافت نمودند.

 

برچسب